Jednoduchý recept

Šumavské rizoto se sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 6982

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
60 g Máslo čerstvé
40 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
320 g Rýže loupaná
40 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 457kJ
21% Sacharidy 74 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 222 mg
27% Bílkoviny 15 g

Šumavské rizoto se sýrem postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do kastrolu s osmaženou cibulí, osolíme a přidáme koření. Po vydušení šťávy podlijeme vařící vodou a dusíme asi 20 minut.

2

Potom přidáme spařenou a opraženou rýži, osolíme a zalijeme vařící vodou (nebo vývarem). Dusíme doměkka asi 20-30 minut.

3

Rýži porcujeme do šálků a po vyklopení posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme hlavičkami dušených hub.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept