Zapékané brambory s uzeninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory s uzeninou a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6987 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
60 g | Slanina vepřová |
4 ks | Špekáčky |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 385,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 429,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Špekáčky, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory s uzeninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme se solí a kmínem. Nakrájíme je na čtvrtky a vložíme do vymaštěného pekáče těsně k sobě. |
2 | Na brambory klademe plátky opečené uzeniny, posypeme hladkou moukou a zalijeme osolenými, rozšlehanými vejci. Navrch nasypeme strouhanku smíchanou se sýrem. |
3 | Zapékáme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme se saláty ze syrové zeleniny.