Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 6989
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 l Hovězí vývar základní
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Pepř černý celý
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
10% Sacharidy 36 g
26% Tuky 20 g
27% Sodík 546 mg
19% Bílkoviny 11 g

Holštýnská omáčka postup přípravy receptu:

1

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji osoleným vývarem, zředíme částí smetany a dobře povaříme, aby byla hladká.

2

Potom omáčku procedíme, dochutíme vínem a přidáme žloutek rozšlehaný v mléce. Omáčku už nevaříme.

3

Podáváme k vařeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept