Recept

Koprová omáčka smetanová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 6990
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

10 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,3 l Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 901kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
13% Sodík 251 mg
10% Bílkoviny 6 g

Koprová omáčka smetanová postup přípravy receptu:

1

Mouku rozkvedlanou v kyselé smetaně vlijeme do vařícího mléka. Osolíme, povaříme a přidáme cukr a ocet.

2

Potom v omáčce krátce prohřejeme jemně nakrájený kopr. Před podáváním do omáčky přidáme žloutek.

3

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept