Kapr zapékaný s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr zapékaný s vejci a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6991 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 732,0mg |
---|---|
Cholesterol | 365,9mg |
Draslík | 600,8mg |
Vláknina | 535,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr zapékaný s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Porce očištěného kapra osolíme a poprášíme moukou. |
2 | Maso vložíme na rozpálené sádlo, posypeme utlučeným kmínem a opékáme asi 10 minut. |
3 | Potom shrneme k sobě vždy dvě porce a polijeme je rozkvedlanými vejci se strouhaným sýrem. V dobře vyhřáté troubě na povrchu zapečeme. Nakonec posypeme petrželkou. |
4 | Podáváme s bramborami a zeleninovými saláty. |