Filé zapékané s bramborami, vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé zapékané s bramborami, vejci a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
40 g | Cibule |
400 g | Filé rybí |
60 g | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 386,0mg |
Draslík | 467,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé zapékané s bramborami, vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Filé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na zpěněné cibuli. |
2 | Přidáme vařené brambory nakrájené na hranolky a polijeme tukem s cibulí od opékání. Filé i brambory opečeme, zalijeme vejci rozkvedlanými se smetanou a pažitkou a v mírně vyhřáté troubě necháme částečně srazit. |
3 | Potom pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. |
4 | Ihned podáváme. |