Recept

Vepřová kýta na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 6994

Ingredience

50 g Cibule
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Hořčice
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
60 g Tuk
400 g Vepřová kýta
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 555kJ
13% Sacharidy 45 g
53% Tuky 40 g
5% Sodík 101 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřová kýta na smetaně postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osolíme a opečeme. Vložíme je na kořenovou zeleninu a osmaženou cibuli nakrájenou na plátky. Přidáme koření, podlijeme a udusíme do poloměkka.

2

Potom přidáme na plátky nakrájený citron, hořčici a dáme do trouby upéci doměkka.

3

Maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme a prolisujeme.

4

Podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept