Vepřová kýta na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 6994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hořčice |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
5 ks | Pepř černý celý |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
60 g | Tuk |
400 g | Vepřová kýta |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Tuk, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osolíme a opečeme. Vložíme je na kořenovou zeleninu a osmaženou cibuli nakrájenou na plátky. Přidáme koření, podlijeme a udusíme do poloměkka. |
2 | Potom přidáme na plátky nakrájený citron, hořčici a dáme do trouby upéci doměkka. |
3 | Maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme a prolisujeme. |
4 | Podáváme s knedlíkem. |