Recept

Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6995

Ingredience

100 g Cibule
0,3 l Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín celý
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Slanina vepřová
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřové maso mleté
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 136kJ
4% Sacharidy 13 g
55% Tuky 41 g
24% Sodík 483 mg
40% Bílkoviny 23 g

Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli.

2

Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme.

3

V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou.

4

Dáme do trouby rychle zapéci.

5

Podáváme s bramborami nebo s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept