Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6995 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
20 g | Slanina vepřová |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso mleté |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 110,1mg |
Draslík | 589,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové maso mleté, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli. |
2 | Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme. |
3 | V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou. |
4 | Dáme do trouby rychle zapéci. |
5 | Podáváme s bramborami nebo s chlebem. |