Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6996

Ingredience

500 g Kapr obecný
70 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
120 g Zelenina kořenová
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
4% Sacharidy 13 g
36% Tuky 27 g
8% Sodík 166 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vánoční polévka postup přípravy receptu:

1

Odstraníme z kapří hlavy žábry, omyjeme a vaříme ji i s ocasem v osolené vodě do změknutí.

2

Zhotovíme si světlou jíšku z másla a mouky.

3

Vývar z hlavy přecedíme, zahustíme jíškou a necháme opět asi 10 minut povařit.

4

Očištěnou a nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle. Přidáme ji i s obraným masem z hlavy a drobně nakrájenými jikrami a mlíčím do vývaru. Znovu povaříme 10 minut.

5

Pak polévku ochutíme muškátovým květem a špetkou mletého pepře.

6

Polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným v trošce mléka a dochutíme nasekanou petrželkou.

7

Polévku podáváme s opraženou houskou na másle nakrájenou na malé kostičky.

Poznámka

Kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept