Jednoduchý recept

Hrachová polévka s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6997

Ingredience

40 g Anglická slanina
80 g Chléb konzumní
150 g Hrách loupaný
1,5 kávová lžička Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
120 g Vepřová uzená plec
2 l Voda pitná
8 dl Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 234kJ
12% Sacharidy 43 g
41% Tuky 31 g
63% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Hrachová polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Namočíme hrách přes noc, pak jej propereme a dáme vařit. Po uvaření hrách prolisujeme.

2

V jiném hrnci vaříme uzené maso do změknutí.

3

Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, prošleháme metlou a vaříme asi 1/2 hodiny za občasného míchání.

4

Utřeme česnek se solí, přidáme do polévky, doplníme prolisovaným hrachem, ochutíme solí, pepřem a vývarem z uzeného masa. Okořeníme majoránkou, polévku přecedíme přes hustý cedník.

5

Uvařené uzené maso nakrájíme a přidáme do polévky.

6

Osmažíme na teflonové pánvi na kostičky nakrájený chléb, který při podávání dáváme do polévky.

Poznámka

Musíme počítat s časem na bobtnání hrachu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept