Hrachová polévka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová polévka s uzeným masem
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6997 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
80 g | Chléb konzumní |
150 g | Hrách loupaný |
1,5 kávová lžička | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Vepřová uzená plec |
2 l | Voda pitná |
8 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 846,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 39,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hrách loupaný, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Namočíme hrách přes noc, pak jej propereme a dáme vařit. Po uvaření hrách prolisujeme. |
2 | V jiném hrnci vaříme uzené maso do změknutí. |
3 | Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, prošleháme metlou a vaříme asi 1/2 hodiny za občasného míchání. |
4 | Utřeme česnek se solí, přidáme do polévky, doplníme prolisovaným hrachem, ochutíme solí, pepřem a vývarem z uzeného masa. Okořeníme majoránkou, polévku přecedíme přes hustý cedník. |
5 | Uvařené uzené maso nakrájíme a přidáme do polévky. |
6 | Osmažíme na teflonové pánvi na kostičky nakrájený chléb, který při podávání dáváme do polévky. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na bobtnání hrachu.