Čevapčiči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevapčiči
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Olej stolní |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Sůl |
750 ks | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 13g |
Draslík | 63g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 84,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 162,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čevapčiči postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, aby se nám lépe mlelo. Poté maso umeleme, osolíme, opepříme a řádně vypracujeme. |
2 | Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi utvoříme váleček o průměru cca 5 cm. Poté váleček nakrájíme na dílky o velikosti zhruba 3 cm a z dílků uválíme šišky. Na povrchu šišek však nesmí být moc hladké mouky, neboť by nám tvořila nežádoucí kůrku. |
3 | Hotové šišky pečeme na pánvi mírně vymaštěné a stále obracíme. |
4 | Jako přílohu podáváme chléb, sekanou cibuli a hořčici. |