Jednoduchý recept

Karbanátky pečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6999

Ingredience

0,5 ks Cibule
250 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec
1 stroužek Česnek
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 008kJ
6% Sacharidy 20 g
40% Tuky 30 g
21% Sodík 419 mg
57% Bílkoviny 32 g

Karbanátky pečené postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, zbavíme šlach, nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Poté umeleme namočené a vymačkané žemle.

2

Očištěnou cibuli nakrájenou na jemno zpěníme na lžičce másla a krátce s ní osmahneme i nakrájenou petrželovou nať. Cibuli s natí necháme vychladnout a poté ji přidáme k namletému masu.

3

Masovou směs okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou slaninu a ušlehaná vejce, 1-2 lžíce vody a řádně propracujeme.

4

Prkénko posypeme strouhanou houskou a ze směsi na něm vytvarujeme karbanátky.

5

V pekáči rozehřejeme sádlo, karbanátky na něm pečeme z počátku bez podlévání, později je mírně podlijeme. K samému konci pečení položíme na každý karbanátek půlku spařeného a oloupaného rajčete řeznou plochou nahoru. Oblou stranu mírně seřízneme, aby nám rajče po karbanátku nesjíždělo. Rajče osolíme, posypeme nasekaným česnekem a petrželovou natí a krátce opečeme.

Poznámka

Jako přílohy podáváme bramborovou kaši nebo saláty. Karbanátky smícháme z poloviny prorostlého vepřového a poloviny zadního hovězího masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept