Recept

Makarony s gorgonzolovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 700
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka parmská
150 g Sýr Gorgonzola
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
22% Sacharidy 81 g
15% Tuky 11 g
45% Sodík 903 mg
45% Bílkoviny 25 g

Makarony s gorgonzolovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme podle návodu na obalu.

2

Z gorgonzoly odkrojíme kůrku,sýr nakrájíme na kostičky a v širokém hrnci při nízké teplotě necháme pozvolna rozpustit.Přimícháme smetanu,osolíme,opepříme,osladíme a za stálého míchání necháme 3-5 minut povařit (dokud směs nezhoustne).

3

V takto připravené sýrové omáčce ohřejeme plátky šunky (parmská) překrojené napůl.

4

Makarony s gorgonzolovou omáčkou na talíři ozdobíme najemno nasekanou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept