Jednoduchý recept

Klopsy z vepřového masa I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7000

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Kapary sterilované
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sádlo škvařené
1 ks Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová plec
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 183kJ
4% Sacharidy 16 g
49% Tuky 37 g
4855% Sodík 97 g
49% Bílkoviny 28 g

Klopsy z vepřového masa I postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.

2

Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.

3

Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.

4

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a ještě horkou vlijeme do vývaru ke klopsům, řádně rozmícháme a vaříme ještě zhruba 10 minut. Poté omáčku dochutíme vínem a nasekanými kapary, které předtím řádně vypereme. Poté omáčku odstavíme z ohně. Po odstavení vmícháme do omáčky žloutky rozmíchané v troše chladné vody nebo vína. Omáčku již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.

5

Jako přílohy podáváme suchou rýži nebo makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou pokapanou máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept