Domažlické ragú na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domažlické ragú na smetaně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7001 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
60 g | Sádlo škvařené |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 159,4mg |
Draslík | 382,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domažlické ragú na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Opečeme je na zpěněné cibuli s paprikou, osolíme a udusíme. |
2 | Zahustíme opraženou moukou, povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme. |
3 | Okurky a vejce uvařené natvrdo nakrájíme na kostičky a smícháme s hráškem. Na každou porci masa dáme kopeček nakrájené směsi. |
4 | Podáváme s rýží nebo s máslovými noky. |