Smažený parmský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený parmský řízek
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7004 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
500 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 255,0mg |
Draslík | 678,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 560,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený parmský řízek postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. |
2 | Řízky namáčíme v rozšlehaných vejcích se strouhaným sýrem a zlehka obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji asi 6 minut. |
3 | Na talíři řízek ozdobíme plátkem citronu, rajčete a snítkou petržele. |
Poznámka
Podáváme s bramborami.