Zapečené telecí řízky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené telecí řízky se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7006 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
2 ks | Chřest sterilovaný |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej stolní |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Moravský bochník 45% |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Chřest sterilovaný, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené telecí řízky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na 8 menších plátků. |
2 | Maso naklepeme, osolíme a zprudka opečeme. Řízky narovnáme na žáruvzdornou pánev a podlijeme tukem od opékání. Na každou porci položíme plátek šunky, na něj plátek sýru, pokapeme máslem a zapékáme v troubě asi 5 minut. |
3 | Podáváme s bramborami, obložené zeleninou a ozdobené snítkou petržele. |