Hovězí závitky s kyselým zelím a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s kyselým zelím a smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Párky jemné |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 113,5mg |
Draslík | 257,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s kyselým zelím a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Tence je rozklepeme, osolíme a okořeníme paprikou. |
2 | Plátky naplníme odkapaným a překrájeným zelím s kmínem, můžeme přidat i část osmažené cibule. Na zelí položíme 1/4 párku, závitky pevně zabalíme a spojíme nudličkami slaniny. |
3 | Připravené závitky opečeme a dusíme spolu s plátky cibule. |
4 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |