Fazolová polévka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7010 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Fazole bílé |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
1 ks | Jogurt bílý |
100 g | Kabanos |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 10,1mg |
Draslík | 793,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Hovězí vývar základní, Jogurt bílý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kabanos, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme do vody a v téže vodě je uvaříme. |
2 | Zahustíme je jíškou, povaříme a rozmixujeme nebo prolisujeme. |
3 | Potom fazole rozředíme vývarem, osolíme a vmícháme rajčatový protlak a jogurt. |
4 | Na talíř vložíme plátek opečeného kabanosu, zalijeme polévkou a doplníme osmaženým tmavým chlebem a petrželkou. |