Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7011

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sardelová pasta
1 kávová lžička Sádlo škvařené
1 ks Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 g Vepřová plec
0,2 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 631kJ
12% Sacharidy 42 g
50% Tuky 37 g
4851% Sodík 97 g
54% Bílkoviny 30 g

Klopsy II postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.

2

Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.

3

Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.

4

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a po částech ji zalijeme odvarem z klopsů a rozmícháme dohladka. Okořeníme, osolíme, omáčku zředíme vínem, přidáme do ní uvařené klopsy a pozvolna dusíme 10 minut. Poté přidáme sardelovou pastu.

5

Omáčku odstavíme z ohně a vmícháme žloutky rozmíchané v troše studeného vývaru.

6

Jako přílohu podáváme suchou rýži nebo makaróny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept