Klopsy II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klopsy II
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 g | Vepřová plec |
0,2 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klopsy II postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme. |
2 | Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla. |
3 | Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut. |
4 | Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a po částech ji zalijeme odvarem z klopsů a rozmícháme dohladka. Okořeníme, osolíme, omáčku zředíme vínem, přidáme do ní uvařené klopsy a pozvolna dusíme 10 minut. Poté přidáme sardelovou pastu. |
5 | Omáčku odstavíme z ohně a vmícháme žloutky rozmíchané v troše studeného vývaru. |
6 | Jako přílohu podáváme suchou rýži nebo makaróny. |