Vepřové ledvinky (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ledvinky (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 601,0mg |
Draslík | 468,2mg |
Vláknina | 916,0mg |
Vitamín A | 373,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ledvinky (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme. |
2 | Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté ledvinky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme, osolíme a chvilku povaříme. |
3 | Jakmile odstavíme z ohně, do šťávy přidáme opečené ledvinky, promícháme a ihned podáváme. |
4 | Jako přílohu podáváme vařenou rýži a sladkokyselé okurky. |