Vepřové ledvinky dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ledvinky dušené
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 7020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
750 g | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 601,0mg |
Draslík | 575,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ledvinky dušené postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk, rozkrájíme na tenké plátky, omyjeme v několikeré studené vodě, osušíme a opečeme na cibuli. Poté je opepříme, mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme do měkka. |
2 | Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme. Opět mírně podlijeme, osolíme a krátce povaříme. |
3 | Jako přílohu podáváme vařenou rýži a okurku. |