Jednoduchý recept

Dušená vepřová játra

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7021
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Játra vepřová
1 ks Kmín drcený
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 221kJ
4% Sacharidy 15 g
15% Tuky 11 g
4852% Sodík 97 g
62% Bílkoviny 35 g

Dušená vepřová játra postup přípravy receptu:

1

Játra omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky.

2

Očištěnou cibuli rozkrájenou na drobno osmahneme na sádle, přidáme nakrájená játra, opepříme a dle chuti okořeníme tlučeným kmínem. Za občasného míchání opečeme játra ve vlastní šťávě. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.

3

Šťávu vydusíme na tuk, játra zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.

4

Játra osolíme až když jsou hotová.

5

Jako přílohy podáváme rýži nebo brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept