Dušená vepřová játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená vepřová játra
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Játra vepřová |
1 ks | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 454,4mg |
Draslík | 734,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená vepřová játra postup přípravy receptu:
1 | Játra omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky. |
2 | Očištěnou cibuli rozkrájenou na drobno osmahneme na sádle, přidáme nakrájená játra, opepříme a dle chuti okořeníme tlučeným kmínem. Za občasného míchání opečeme játra ve vlastní šťávě. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. |
3 | Šťávu vydusíme na tuk, játra zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. |
4 | Játra osolíme až když jsou hotová. |
5 | Jako přílohy podáváme rýži nebo brambory. |