Bramborová polévka s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s celerem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7026 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
250 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
5,5 l | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Tuk |
2 ks | Žampiony čerstvé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s celerem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle. Přidáme očištěný celer nakrájený na nudličky, nakrájené houby a vše zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Když se celer a houby osmaží, přilijeme vývar a přidáme brambory nakrájené na nudličky. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. |
3 | Jako vložku do polévky podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku. |