Recept

Bramborová polévka játrová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 7028

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Játra vepřová
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
30 g Tuk
2,8 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 490kJ
7% Sacharidy 24 g
30% Tuky 22 g
14% Sodík 283 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bramborová polévka játrová postup přípravy receptu:

1

Játra omyjeme, odblaníme a umeleme na strojku. Podusíme je na osmažené cibuli a polovině tuku.

2

Zalijeme vodou, zahustíme jíškou ze zbylého másla a mouky a přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a nakrájené brambory.

3

Nakonec polévku okořeníme. Jako vložku podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.

Poznámka

Můžeme použít i játra telecí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept