Recept

Bramborová polévka s kyselým zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7031

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
5,5 l Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 435kJ
7% Sacharidy 26 g
32% Tuky 24 g
24% Sodík 476 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bramborová polévka s kyselým zelím postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí překrájíme na menší kousky, zalijeme vodou a přidáme sůl a koření.

2

Zvlášť na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru se zelím, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme, až jsou zelí i brambory měkké.

3

Nakonec do polévky přidáme slaninu nakrájenou na kostičky (nebo škvarky).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept