Recept

Bramborová polévka z čerstvého zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 7032

Ingredience

400 g Brambory
1 špetka Kmín celý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5,5 l Voda pitná
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 120kJ
5% Sacharidy 18 g
26% Tuky 19 g
14% Sodík 270 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bramborová polévka z čerstvého zelí postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Brambory nakrájíme na kostky.

2

Zelí a brambory skládáme střídavě do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodou a dusíme do změknutí.

3

Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, dobře rozšleháme a nalijeme zpět do polévky. Přidáme podle chuti sůl, koření a ocet. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané žloutky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept