Bramborová polévka z čerstvého zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka z čerstvého zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7032 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5,5 l | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 199,7mg |
Draslík | 432,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka z čerstvého zelí postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Brambory nakrájíme na kostky. |
2 | Zelí a brambory skládáme střídavě do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodou a dusíme do změknutí. |
3 | Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, dobře rozšleháme a nalijeme zpět do polévky. Přidáme podle chuti sůl, koření a ocet. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané žloutky. |