Jednoduchý recept

Sváteční rizoto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7038
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Kuřecí prsa
55 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
270 g Rýže loupaná
100 ml Smetana 12% (konzumní)
220 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé
1 l Vývar zeleninový
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 009kJ
23% Sacharidy 82 g
37% Tuky 28 g
90% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 31 g

Sváteční rizoto postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme doměkka.

2

V páře uvaříme špenát.

3

Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a smažíme dozlatova. Snížíme teplotu ploténky, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme 2 - 3 minuty, dokud rýže nezesklovatí, poté přilijeme víno, zamícháme a povaříme asi minutu. Postupně po sběračkách přidáváme zeleninový vývar, dokud se všechen neabsorbuje do rýže. Stranou si necháme jednu sběračku vývaru na později. Vše přivedeme k varu a vaříme 20 minut, až bude rýže krémová.

4

Poté přidáme špenát, kuřecí nudličky, poslední sběračku zeleninového vývaru, zamícháme a přidáme smetanu.

5

Rizoto odstavíme z ploténky, přidáme strouhaný parmezán a zamícháme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept