Jednoduchý recept

Citronový krém

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 7048

Ingredience

2 ks Citrony
150 g Cukr krupice
0,8 l Mléko polotučné
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 475kJ
14% Sacharidy 52 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 103 mg
28% Bílkoviny 16 g

Citronový krém postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme 2 celá vejce, 3 žloutky, cukr a šleháme.

2

Mléko svaříme s citronovou kůrou a ještě vařící je nalijeme na ušlehaná vejce. Pěnu z povrchu odstraníme.

3

Krém nalijeme do formiček a dáme vařit do vodní lázně - voda se nesmí vařit zprudka.

4

Před vyklopením necháme krém vychladnout několik hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept