Šunkové řízky se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové řízky se špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 705 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo bylinkové |
20 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 734,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové řízky se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na silnější plátky, potřeme olejem a opečeme na rožni. (Nebo můžeme opéct na rozpáleném oleji v pánvi.) |
2 | Na opečenou šunku dáme kousek bylinkového másla. |
3 | Listový špenát udusíme na cibulce a zjemňujeme smetanou. |
4 | Šunku obložíme špenátem a ihned podáváme. |