Hermelín plněný francouzskou paštikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hermelín plněný francouzskou paštikou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7050 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
200 ml | Olej rostlinný |
100 g | Paštika francouzská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
240 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 194,7mg |
Draslík | 169,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 885,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 9,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Paštika francouzská, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hermelín plněný francouzskou paštikou postup přípravy receptu:
1 | Hermelín podélně rozkrojíme na dvě stejné poloviny. Vnitřek vydlabeme lžičkou. |
2 | V misce smícháme vydlabaný hermelín, paštiku, nadrobno nakrájené chilli papričky a pokrájenou okurku. Směs utřeme do pasty. |
3 | Hermelín naplníme vytvořenou pastou a půlky spojíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance a smažíme na oleji z obou stran. |
Poznámka
Podáváme s brambory.