Mandlové preclíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové preclíčky
Mandlové preclíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7052 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,1 kg | Cukr moučkový |
0,1 kg | Mandle |
0,1 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 111,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové preclíčky postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Smícháme je s cukrem, moukou a 2 celými vejci. Vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme preclíčky o průměru 3-4cm. Pomažeme je rozšlehaným vejcem a posypeme vanilkovým cukrem. |
3 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě. |