Medový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový krém
Jednoduchý recept
Medový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7054 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
6 polévková lžíce | Med včelí |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
7% Sacharidy 26 g
22% Tuky 16 g
4% Sodík 82 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 279,7mg |
Draslík | 93,3mg |
Vláknina | 120,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový krém postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme pevný sníh. |
2 | Do hrnce dáme med, žloutky a na ohni šleháme do zhoustnutí. |
3 | Nakonec smícháme žloutkový krém se sněhem a ušlehanou smetanou. |
4 | Krém podáváme vychlazený. |