Jednoduchý recept

Ledvinky dušené s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 706

Ingredience

60 g Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
400 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
400 g Vepřové ledvinky
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 965kJ
1% Sacharidy 3 g
18% Tuky 14 g
22% Sodík 445 mg
34% Bílkoviny 19 g

Ledvinky dušené s vínem postup přípravy receptu:

1

Ledvinky nejprve rozkrojíme naplocho, očistíme, omyjeme a z půlek krájíme asi 2mm silné plátky.

2

Nakrájené ledvinky dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je ihned propláchneme studenou vodou.

3

Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a přidáme spařené opláchnuté ledvinky. Necháme dusit.

4

Jakmile jsou vydušené, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme, povaříme, ochutíme špetkou nasekané petrželky, lžičkou citronové šťávy a opět převaříme.

5

Na závěr přidáme kousek másla a pokrm osolíme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže nebo brambor.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept