Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 7060
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

20 g Droždí
440 g Hrozinky
1 ks Jablka
250 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
200 g Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
16% Sacharidy 58 g
11% Tuky 9 g
8% Sodík 158 mg
12% Bílkoviny 7 g

Holandské koblihy postup přípravy receptu:

1

Z droždí a vlažného mléka připravíme kvásek. Vykynutý vlijeme do osolené mouky, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Přidáme oloupané nastrouhané jablko a očištěné rozinky, zapracujeme a necháme kynout na dvojnásobek objemu.

2

Po vykynutí z těsta lžičkou vykrajujeme kousky, vkládáme je do rozpáleného oleje a smažíme. Usmažené koblihy klademe na papírové ubrousky.

3

Podáváme horké, pocukrované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept