Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7066
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
60 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
0,3 kg Mouka polohrubá
7 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 723kJ
25% Sacharidy 91 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 143 mg
37% Bílkoviny 21 g

Solnohradské noky postup přípravy receptu:

1

Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr a lehkým obracením těsta vmícháme pevný sníh z bílků střídavě s moukou.

2

Na pekáči ohřejeme mléko, rozetřeme na něj těsto a krátce pečeme v předehřáté troubě.

3

Potom z těsta vykrajujeme lžící noky, klademe je na horkou moučníkovou mísu, pocukrujeme a ihned podáváme, než klesnou.

4

K nokům je vhodná ovocná omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept