Solnohradské noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Solnohradské noky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7066 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
60 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
0,3 kg | Mouka polohrubá |
7 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 450,5mg |
Draslík | 203,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Solnohradské noky postup přípravy receptu:
1 | Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr a lehkým obracením těsta vmícháme pevný sníh z bílků střídavě s moukou. |
2 | Na pekáči ohřejeme mléko, rozetřeme na něj těsto a krátce pečeme v předehřáté troubě. |
3 | Potom z těsta vykrajujeme lžící noky, klademe je na horkou moučníkovou mísu, pocukrujeme a ihned podáváme, než klesnou. |
4 | K nokům je vhodná ovocná omáčka. |