Omeleta nadýchaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta nadýchaná
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7067 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka polohrubá |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 752,4mg |
Draslík | 272,4mg |
Vláknina | 740,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta nadýchaná postup přípravy receptu:
1 | Žloutky a cukr třeme do pěny. Lehce vmícháme pevný sníh z bílků a po povrchu rozprášíme mouku, kterou zlehka vmícháme do těsta. |
2 | Těsto navršíme na silně pomaštěnou pánev, posypeme cukrem a několik minut gratinujeme dorůžova. |