Vejce Mimóza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce Mimóza
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7069 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
250 g | Majolka |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 615,7mg |
Draslík | 306,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce Mimóza postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a podélně rozkrojíme. |
2 | Vyjmeme žloutky, polovinu jich nastrouháme a smícháme s hustou majonézou. Osolíme a přidáme citronovou šťávu. |
3 | Směsí naplníme půlky bílků a náplní dolů je srovnáme na mísu vyloženou listy salátu. Pokapeme citronovou šťávou. |
4 | Zbylé žloutky nastrouháme a posypeme jimi bílé půlky vajec. Zdobíme petrželkou a dílky rajčat. |