Prejt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prejt
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 707 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Játra vepřová |
1 špetka | Majoránka |
5 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vepřové koleno |
1 ks | Vepřové plíce |
1 ks | Vepřové srdce |
5 l | Voda pitná |
10 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 751,9mg |
Draslík | 975,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Majoránka, Nové koření celé, Sůl, Vepřové plíce, Vepřové srdce, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové koleno, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prejt postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme ve vodě srdce, plíce a vepřové koleno. |
2 | Z vývaru pak sebereme tuk a usmažíme na něm do sklovita česnek a cibulku. |
3 | Vše musíme rozemlít v mlýnku, přidáme játra, majoránku, sůl, pepř a nové koření. |
4 | Směs vložíme do vymazaného pekáče a pečeme asi 90 minut. |
Poznámka
Množství cibule, česneku a koření můžeme upravit podle chuti.