Babiččina pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babiččina pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7075 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Mrkev kořen |
200 ml | Omáčka tatarská |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka tatarská, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Babiččina pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Zelí pokrájíme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo, smícháme v míse, přidáme prolisovaný česnek, tatarskou omáčku a dle chuti dokořeníme podravkou. |
2 | Promícháme a dáme na chvíli odležet do lednice. Podáváme natřené na veku nebo jednohubky z rohlíku. |