Rizoto s uzeným masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s uzeným masem a zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7076 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pepř černý mletý |
378,8 g | Rýže loupaná |
1 ks | Sůl |
15 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
300 g | Vepřová uzená plec |
1 ks | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 224,7mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřová uzená plec, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s uzeným masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a pokrájíme na malé kostičky. |
2 | Do zapékací mísy nasypeme 2 hrnky rýže, přidáme mraženou zeleninovou směs, uvařené maso, okořeníme a směs promícháme. Zalijeme 4 hrnky vody a pečeme v nevyhřáté troubě 25 minut na 250 stupňů Celsia. |
3 | Hotové rizoto podáváme zasypané strouhaným sýrem. |