Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 708

Ingredience

75 g Anglická slanina
1,5 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Maso mleté - mix
100 ml Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Oregano sušené
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 l Voda pitná
100 ml Víno červené
1 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 700kJ
25% Sacharidy 89 g
55% Tuky 41 g
46% Sodík 924 mg
58% Bílkoviny 33 g

Spaghetti bolognese postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozpáleném oleji.

2

K vyškvařené slanině přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek a nakonec mleté maso. Vše dobře opečeme za stálého míchání. Podlijeme červeným vínem a necháme vařit na mírném ohni dokud se tekutina nevyvaří.

3

Osolíme, opepříme a přimícháme mléko.Omáčku za stálého míchání povaříme a necháme zhoustnout.Pak přidáme nasekané oregano, rajčata a cukr, zamícháme a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.

4

Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě.Scedíme a necháme okapat. Lístky tymiánu opláchneme a najemno nasekáme.

5

Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem ozdobíme nasekaným tymiánem a můžeme podávat. (Slaninu doporučujeme prorostlou, mleté maso míchané hovězí a vepřové, oregano čerstvé, parmezán strouhaný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept