Francouzské brambory zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské brambory zapečené
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7080 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Pepř černý mletý |
250 g | Salám měkký |
1 ks | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 247,1mg |
Draslík | 896,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské brambory zapečené postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě. |
2 | Mezitím si nastrouháme nahrubo měkký salám, natvrdo uvařená vejce a sýr. |
3 | Vařené brambory scedíme, polovinu poklademe na dno zapékací mísy a opepříme. Vrstvíme strouhaný salám, vejce, brambory a zasypeme sýrem. |
4 | Pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia dozlatova. |
Vyborný,chutný,levný a jednoduchý recept z brambor, který jsem vyzkoušela uvařit na večeři. Musím pochválit autorku za tento recept, po kterém se jen zaprášilo. Dávám tedy palec nahoru a zařazuji recept mezi oblíbené.