Vejce po panagjursku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce po panagjursku
Vejce po panagjursku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7086 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr balkánský |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 279,6mg |
Draslík | 94,4mg |
Vláknina | 37,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce po panagjursku postup přípravy receptu:
1 | V osolené a okyselené vodě uvaříme ztracená vejce. |
2 | Balkánský sýr ohřejeme ve vodní lázni. |
3 | Do středu talíře dáme horký sýr, na něj položíme vejce a vše zalijeme rozpuštěným máslem ochuceným paprikou. |