Hrstková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrstková polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7089 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Čočka jedlá |
50 g | Fazole bílé |
50 g | Hrách loupaný |
50 g | Ječné kroupy |
1 ks | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Sůl |
1 l | Voda pitná |
50 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 685,3mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Fazole bílé, Majoránka, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Ječné kroupy, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrstková polévka postup přípravy receptu:
1 | Luštěniny s kroupami vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme strouhanou zeleninu, rozmačkaný česnek a na kousky nakrájenou cibuli. |
2 | Nakonec přidáme světlou jíšku a polévku osolíme a okořeníme. |